Korvgryta

Korvgryta

25 min Huvudrätt
Snabb och lättlagad korvgryta som är härlig att ta till när tiden är knapp. Välj korv efter hur het korvgryta du önskar. Vi använder chorizo, men det funkar lika bra med en mildare sort. Servera denna smakrika korvgryta med couscous och toppa med grovhackad bladpersilja.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korvgryta/

Gör så här

  • Börja med att tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken. Tärna paprikan.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs korv, lök och paprika 3-4 min.
  • Rör ner tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och socker. Häll på tomater och sjud 4-5 min.
  • Rör ner crème fraiche i grytan och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med hackad persilja och servera korvgrytan med couscous och granatäpple.
Klart!
Energi:

702 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Färska chorizo (ca. 300 g)
4
Gul lök
1
Röda paprikor
2
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Konserverade körsbärstomater
400 g
2 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Couscous eller ris
3 dl
Bladpersilja
25 g
Granatäppelkärnor
1 dl