Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

15 min Huvudrätt
Denna lättlagade och krämiga lövbiffsgryta med smak av vitlök och dijonsenap blir klar under tiden du kokar riset. Vi har använt oss av broccoli och svamp, men variera gärna grönsaker efter tillgång. Det är gott att lägga till paprika i olika färger. Stek de då tillsammans med broccolin och svampen. Rör ner i grytan. Servera lövbiffsgrytan rykande varm med ris och krispig sallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lovbiffsgryta/

Gör så här

  • Koka ris eller matvete till servering.
  • Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i långa buketter. Skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, svamp och vitlök 3-4 min. Lägg över i en gryta.
  • Blanda ner tomatpuré, vispgrädde och dijonsenap. Sjud ca 2 min. .
  • Stek köttet i omgångar i smör. Vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med ris och grönsallad.
Klart!
Energi:

674 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Lövbiff
400 g
Broccoli (ca. 250 g)
250 g
Svamp, t ex trattkantareller, champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
Salt och svartpeppar
1 msk
Tomatpuré
2 msk
3 dl
Dijonsenap
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Till servering:
Ris, eller matvete
4 port
Blandad grönsallad