Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1030 st)

Mitt betyg:

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2½ dl köttbuljong
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 8 steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 25 g
Skriv ut