Banankaka
60+ min

Banankaka

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig med smak av kanel.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (663 st)

Mitt betyg:

Banankaka

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig med smak av kanel.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 16 skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i äggblandningen. Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut