Banankaka

Banankaka

60+ min
Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig banankaka med smak av kanel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banankaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna.
  • Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver i äggblandningen.
  • Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g

Ingredienser

75 g
½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Mogna bananer
2
Malen kanel
1 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver, eller ½ tsk bikarbonat
1 tsk