Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta

30 min Huvudrätt
Enkel och snabb fransk kycklinggryta med smak av champinjoner, timjan och vitlök. Vill du ha ännu mer Frankrike i såsen – använd dijonsenap!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fransk-kycklinggryta/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör.
  • Vispa samman syrad grädde, majsstärkelse, fond, senap och vitlök. Häll det över kycklingen och låt koka ca 5 min.
  • Smaka av med timjan och svartpeppar. Strö över persilja. Servera med ris.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
400 g
Champinjoner
250 g
2 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
Majsstärkelse
½ msk
Kycklingfond
1 msk
Senap
2 msk
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Hackad färsk persilja till garnering
½ dl
Till servering:
Ris
3 dl

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera