Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen

Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen

40 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Krispig granola med smak av julens kryddor. En underbar start på dagen tillsammans med skivad frukt i säsong. Denna lyxiga granola kan ätas både till yoghurt, kefir och kvarg. Gör gärna en extra sats och ge bort i adventspresent!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/julgranola-med-kanel-ingefara-och-torkade-applen/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smält smöret. Ta från värmen och rör ner musten.
  • Häll alla torra ingredienser utom torkad frukt i en långpanna. Tillsätt smörblandningen. Blanda noga. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt kallna och tillsätt torkad frukt. Servera med yoghurt.
Klart!

De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.

Energi:

475 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 26 g

Ingredienser

100 g
Äppelmust
1 dl
Dinkelflingor
6 dl
Mandelspån
2 dl
Solrosfrön
2 dl
Hasselnötter, grovhackade
1 dl
Pistagenötter, grovhackade
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Malen kanel
1 msk
Malen ingefära
1 msk
Torkad frukt t ex äpple, lingon, tranbär, blåbär
2 dl