Köttbullar

Köttbullar

Hemgjorda köttbullar slår det mesta. Här är ett bra grundrecept som du gärna kan servera med gräddsås, potatismos och lingonsylt, men stuvade makaroner är såklart en höjdare också!
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (1099 st)

Mitt betyg:

Köttbullar

Hemgjorda köttbullar slår det mesta. Här är ett bra grundrecept som du gärna kan servera med gräddsås, potatismos och lingonsylt, men stuvade makaroner är såklart en höjdare också!

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 500 g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Arla® mjölk
  • ½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ½ gurka

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.

Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera köttbullarna med potatismoset och gurkan skuren i skivor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut