Köttbullar
Betyg  (1041 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Köttbullar

Köttbullar då de är som godast - fina, runda och hemlagade! Hemligheten bakom riktigt lyckade köttbullar är ett recept som innehåller lite matlagningsgrädde.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Arla® mjölk
  • ½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ½ gurka

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.

Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera köttbullarna med potatismoset och gurkan skuren i skivor.

Källa:

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 27 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg