Vörtbröd

Vörtbröd

Vörtbröd är en självklarhet till julens skinkmackor! Prova med ost till också.

Receptet gäller för 2 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (119 st)

Mitt betyg:

Vörtbröd

Vörtbröd är en självklarhet till julens skinkmackor! Prova med ost till också.

Receptet gäller för 2 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 50 g jäst
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl julmust
  • 33 cl porter
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 msk malda pomeransskal
  • 1 krm malda malen kryddnejlika
  • 50 g russin
  • ca 12 dl rågsikt

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till fingervärme 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den är löst. Tillsätt kvarg, sirap, salt, kryddor och russin och blanda. Tillsätt större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt resten av mjölet om degen klibbar och inte släpper från bunkens kanter. Jäs degen övertäckt i ca 45 min. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar. Baka ut delarna till ovala bröd och lägg dem på bakplåtspapper eller en smord plåt. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Skåra ev. bröden lätt med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter