Ugnspannkaka med jordärtskockor
Betyg  (19 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Ugnspannkaka med jordärtskockor

Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan!

Antal portioner

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 400 g jordärtskockor
  • 140 g bacon
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 12 dl vetemjöl
  • 6 dl Arla® mjölk
  • 3 ägg
  • 12 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.Dela salladslöken i bitar, skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 24 g