Klassisk knäck

Klassisk knäck

1 tim
Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klassisk-knack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock tills temperaturen når 126°-130°, ca 25-35 min. Rör då och då. Rör ner smör och mandel.
  • Häll smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Klart!

Har du ingen termometer? Gör kulprovet! Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig. Ju högre temperatur desto hårdare knäck. Smaken skiljer sig också åt - vid lägre temperaturer känner du smöraromen bättre och vid de högre tar smaken av karamelliserat socker över.

Energi:

40 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 2 g
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

3 dl
Ljus sirap
3 dl
Strösocker
3 dl
Skållad, hackad mandel
1 dl
2 msk