Ugnspannkaka med äpple
Betyg  (46 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Ugnspannkaka med äpple

Underbar ugnspannkaka med äpplen doppade i kanel och socker samt hackade nötter. Extra gott med vispad grädde smaksatt med syrliga lingon.

Antal portioner

Ingredienser

  • 2 12 dl vetemjöl
  • 12 tsk salt
  • 6 dl Arla® mjölk
  • 3 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 12 dl rårörda lingon

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel. Smält smöret i en långpanna. Häll i smeten, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa grädden och smaksätt med lingonen. Skär pannkakan i bitar.

Källa: