Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

40 min Huvudrätt
Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med cottage cheese och lingonsylt.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskpannkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225º.
  • Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30x40 cm. Ringla över smör-&rapsolja.
  • Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt.
  • Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
  • Häll pannkakssmeten över fläsket.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg.
  • Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.
Klart!
Energi:

767 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
300 g
3 msk
Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
4
Salt
½ tsk
Till servering:
Lingonsylt
1 dl
250 g