Sjömansbiff

Sjömansbiff

Betyg

(0 st)

Husmansklassikern som fått sitt namn från livet till sjöss då det var praktiskt att laga allt i en gryta och i brist på färskvatten kokade man maten i öl. Här är en variant med stekt kött och en len senapskräm som tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff
  • 750 g potatis
  • 3 gula lökar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl ljus öl
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • ½ dl hackad färsk persilja

Senapskräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skala potatis och lök. Skär potatis och lök i tunna skivor. Fräs löken i 1 msk smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt potatis, öl, buljong och lagerblad. Låt koka på svag värme under lock ca 30 min. Stek köttet i resten av smöret, salta och peppra.

Blanda ihop crème fraiche med senap.

Servera potatisen med köttet och krämen. Toppa med hackad persilja. Servera gärna med saltgurka,

Näringsvärden, per port

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem