Biff med lök och ugnsstekt potatis

Biff med lök och ugnsstekt potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ugnsstekt potatis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 min. Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 min. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan. Stek biffarna i omgångar, 2 min per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.

Tips:

1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin.
Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem