Biff med lök och ugnsstekt potatis

Biff med lök och ugnsstekt potatis

Betyg

(13 st)

Stekt biff med lök tillhör svensk husmanskost. Den mustiga löksmaken får här en ny smakkombination med lite friskt äppelmos - jättegott till biffen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ugnsstekt potatis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 min. Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 min. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan. Stek biffarna i omgångar, 2 min per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.

Tips:

1 msk äppelmos kan bytas ut mot 2 krm brun farin.
Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem