Ryggbiff i ugn

Ryggbiff i ugn

60+ min Huvudrätt
När du tillagar ryggbiff i ugn får du en saftig och fin köttbit. Var noga med att välja hög kvalitet på köttet, helst svenskt. Ta ut köttet från kylen cirka en timme innan det ska tillagas för bästa resultat. Och ha koll på vilken innertemperatur du önskar. Bäst blir det om du har en digital termometer.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ryggbiff-i-ugn/

Gör så här

  • Ta fram köttet ur kylen ca 1 tim före tillagningen.
  • Värm ugnen till 125°.
  • Skala och krossa vitlöken lätt. Krydda köttet runtom med salt och rikligt med svartpeppar.
  • Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet runt om.
  • Lägg ner vitlök och rosmarin och stek ytterligare 2-3 min.
  • Lägg över köttet i en ugnsform och häll över vitlök, rosmarin och smöret från stekpannan.
  • Sätt i en termometer i mitten av köttbiten. Köttet är klart när det har innertemperatur 48–50˚(rött), 54–60˚ (rosa) och 60–70˚ (genomstekt).
  • Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
  • Servera gärna ryggbiff i ugn med potatisgratäng och rödvinssås.
Klart!
Energi:

212 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Hel ryggbiff i bit
600 g
Vitlöksklyftor
6
Flingsalt
1 msk
Nymalen svartpeppar
4 msk
Rosmarinkvistar
2
Inkluderad
Potatisgratäng
60+ min
Potatisgratäng
(228)