Falafel

Falafel

Betyg

(405 st)

15 min

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • ca 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 2 krm sambal oelek eller harissa
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera gärna med citronklyftor och machésallad.

Visste du att

1 dl kokta kikärter väger ca 70 gram.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem