Falafel
15 min

Falafel

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.
Betyg (384 st)

Mitt betyg:

Falafel

Falafel är ljuvligt goda bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. Falafel brukar friteras, men det går lika bra att steka dem. Servera dem med sallad i pitabröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 20 st

  • ca 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 2 krm sambal oelek eller harissa
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja

Gör så här:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera gärna med citronklyftor och machésallad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 35 kcal
  • Fett: 2 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Protein: 1 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.