Falafel vegetarisk

Falafel vegetarisk

30 min
Huvudrätt Förrätt
Festligt god vegetarisk rätt för alla åldrar. Servera t ex med bulgur, feferoni och en klick matyoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/falafel-vegetarisk/

Gör så här

  • Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken..
  • Mixa kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
  • Forma smeten till små, ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
Klart!

Harissa kan bytas ut mot sambal oelek.

Energi:

35 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Kikärter à ca 400 g
1 burk
Gul lök
1
Pressad vitlöksklyfta
1
Mald malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Hackad bladpersilja
½ dl
Harissa
2 krm
Majsstärkelse
2 msk
3 msk