Falafel vegetarisk

Falafel vegetarisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

Festligt god vegetarisk rätt för alla åldrar. Servera t ex med bulgur, feferoni och en klick matyoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • 1 burk kikärter à ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 2 krm harissa
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små, ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Tips:

Harissa kan bytas ut mot sambal oelek.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem