Pitabröd

Pitabröd

2 tim
Buffé
Går att frysa
Pitabröd är ett måste i Mellanösterns kök. Servera till olika röror, såser, sallader och plockrätter. Eller öppna brödet och fyll det med kött, falafel eller grillade grönsaker, så har du en härlig macka!
https://www.arla.se/recept/hembakat-pitabrod/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt honung, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta kraftigt till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 14 bitar. Forma till bollar och kavla ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
  • Lägg på mjölad plåt med den mjölade sidan upp. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk. Servera bröden nygräddade.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, max 37°
5 dl
Honung
2 tsk
Salt
1 tsk
2 msk
Vetemjöl
14 dl