Hembakat pitabröd

Hembakat pitabröd

Betyg

(16 st)

Pitabröd är ett måste i Mellanösterns kök. Servera till olika röror, såser, sallader och plockrätter. Eller öppna brödet och fyll det med kött, falafel eller grillade grönsaker, så har du en härlig macka!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv
  • 7½ dl vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, smör-& rapsolja och det mesta av mjölet, spara 1/2 dl till utbakningen. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 8 bitar. Baka ut till runda bullar. Låt jäsa under bakduk på mjölat bakbord ca 30 min. Kavla ut bullarna till runda kakor, 10-12 cm. Lägg dem på mjölad plåt med den mjölade undersidan upp. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk. Servera bröden nygräddade.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem