Hembakat pitabröd

Hembakat pitabröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Pitabröd är ett måste i Mellanösterns kök. Servera till olika röror, såser, sallader och plockrätter. Eller öppna brödet och fyll det med kött, falafel eller grillade grönsaker, så har du en härlig macka!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, smör-& rapsolja och det mesta av mjölet, spara 1/2 dl till utbakningen. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 8 bitar. Baka ut till runda bullar. Låt jäsa under bakduk på mjölat bakbord ca 30 min. Kavla ut bullarna till runda kakor, 10-12 cm. Lägg dem på mjölad plåt med den mjölade undersidan upp. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk. Servera bröden nygräddade.

Skriv ut

Källa: