Pitabröd

Pitabröd

60+ min Buffé
Pitabröd är ett måste i Mellanösterns kök. Servera till olika röror, såser, sallader och plockrätter. Eller öppna brödet och fyll det med kött, falafel eller grillade grönsaker, så har du en härlig macka!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt honung, salt, smör-&rapsolja och det mesta av mjölet men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta kraftigt till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 14 bitar. Forma till bollar och kavla ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
  • Lägg på mjölad plåt med den mjölade sidan upp. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
  • Värm ugnen till 250°.
  • Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk. Servera bröden nygräddade.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, max 37°
5 dl
Honung
2 tsk
Salt
1 tsk
2 msk
Vetemjöl
14 dl