Falafel med myntadressing

Falafel med myntadressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(238 st)

Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter. Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Myntadressing:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Låt ärterna ligga i vatten ca 8 tim. Koka dem tills de är mjuka, ca 30 min, låt svalna.
  2. Rör ihop myntadressingen och ställ kallt.
  3. Skala och hacka rödlöken. Mixa ihop ärter, vitlök, spiskummin, salt, peppar, potatismjöl och 1 msk smör-&rapsolja.
  4. Vänd ner den hackade löken och persiljan i smeten. Forma smeten till 16 bullar.
  5. Platta till och stek dem på medelvärme i resten av smör-&rapsolja ca 5 min. Servera falafeln i pitabröd med myntadressing, grönsaker och smulad ost .

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag