Falafel med myntadressing

Falafel med myntadressing

Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter. Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost.
Betyg (115 st)

Mitt betyg:

Falafel med myntadressing

Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter. Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 2 dl torkade gula ärter
  • 1 rödlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 150 g Apetina® vitost

Myntadressing:

Gör så här:

Låt ärterna ligga i vatten ca 8 tim. Koka dem tills de är mjuka, ca 30 min, låt svalna. Rör ihop myntadressingen, ställ kallt. Skala och hacka rödlöken. Mixa ihop ärter, vitlök, spiskummin, salt, peppar, potatismjöl och 1 msk smör-&rapsolja. Vänd i den hackade löken och persiljan i smeten. Forma smeten till 16 bullar. Platta till och stek dem på medelvärme i resten av smör-&rapsolja ca 5 min. Servera falafeln i pitabröd med myntadressing, grönsaker och smulad ost .

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.