Falafel med myntadressing

Falafel med myntadressing

Betyg

(128 st)

Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter. Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Myntadressing:

Gör så här:

Gör så här:

Låt ärterna ligga i vatten ca 8 tim. Koka dem tills de är mjuka, ca 30 min, låt svalna. Rör ihop myntadressingen, ställ kallt. Skala och hacka rödlöken. Mixa ihop ärter, vitlök, spiskummin, salt, peppar, potatismjöl och 1 msk smör-&rapsolja. Vänd i den hackade löken och persiljan i smeten. Forma smeten till 16 bullar. Platta till och stek dem på medelvärme i resten av smör-&rapsolja ca 5 min. Servera falafeln i pitabröd med myntadressing, grönsaker och smulad ost .

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem