Myntasås

Myntasås

15 min
Mynta och lime är en otroligt bra samkkombination. Denna myntasås passar utmärkt att servera till allt från lammfärsbiffar, grillade grönsaker, kyckling och lax. Det är bra om såsen får stå kallt en stund innan serveing så att smakerna hinner blomma ut!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/myntasas/

Gör så här

  • Lägg yoghurten i en liten skål.
  • Skala och finriv vitlöken. Hacka myntan.
  • Blanda vitlök och mynta med yoghurten. Tillsätt lime och smaka av med salt.
  • Ställ gärna myntasåsen kallt ca 30 min före servering så att smakerna hinner sätta sig.
Klart!

Ingredienser

2 dl
Liten vitlöksklyfta
1
Färsk mynta
1 kruka
Lime, finrivet skal och saft
½
Flingsalt