Bönfritters med kimchiröra - Recept | Arla
Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters med kimchiröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 pitabröd
  • 65 g salladsmix

Gör så här

Gör så här

Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, ost, persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem 2–3 min på varje sida på medelvärme i smör-&rapsolja. Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera i pitabröd med kimchiröra och sallad.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: