Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters med kimchiröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(76 st)

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 pitabröd
  • 65 g salladsmix

Gör så här

Gör så här

Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, ost, persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem 2–3 min på varje sida på medelvärme i smör-&rapsolja. Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera i pitabröd med kimchiröra och sallad.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag