Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.
Betyg (43 st)

Mitt betyg:

Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 4 pitabröd
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, ost, persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem 2–3 min på varje sida på medelvärme i smör-&rapsolja. Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera i pitabröd med kimchiröra och sallad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 35 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.