Sega chocolate chip cookies

Sega chocolate chip cookies

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(138 st)

Äkta, sega chocolate chip cookies. Sega av sirap inuti och härligt knapriga av smöret utanpå. Och däremellan, ljuvliga bitar av hackad, mörk choklad och mandel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl rårörsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad
  • ¾ dl mandel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör, socker och sirap poröst i en skål. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Grovhacka choklad och mandel och blanda ner det i smeten. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

Tips:

Råsockret kan ersättas med brun farin. Bikarbonatet kan bytas ut mot bakpulver, tag då dubbel mängd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem