Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies

Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Michael Björklund, Årets Kock 2000, har skapat en dessert som blir allra godast med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och vaniljkräm kokad på gammeldags vis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

det blir ca 24 kakor i receptet

Antal portioner

Chocolate chip cookies

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4½ dl farinsocker
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6½ dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 150 g grovhackad mörk choklad

Gammaldags vaniljkräm:

Till servering:

  • 200 g hallon

Gör så här:

Gör så här:

Chocolate chip cookies:

Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör, farinsocker, socker och vaniljsocker. Vispa upp äggen och rör ner tillsammans med havregryn. Blanda sist i mjöl, kakao, salt, bikarbonat och hackad choklad. Forma smeten till 24 bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen 13-15 min. Låt kakorna kallna.

Gammaldags vaniljkräm:

Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp med grädde och mjölk. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse, häll blandningen i mjölkblandningen. Sjud försiktigt på låg värme tills krämen tjocknar. Var försiktig så det inte blir äggröra, får inte bli varmare än 80°. Häll krämen i en bunke och låt kallna, ta upp vaniljstången.

Vid servering:

Krossa 4 cookies. Varva hallon, krossade cookies och vaniljkräm i glas eller glasburkar. Avsluta med lite extra vaniljkräm och några hallon på toppen.

Tips:

Spara resten av kakorna i en tät burk.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem