Glutenfri chocolate chip cookie

Glutenfri chocolate chip cookie

Betyg

(5 st)

En glutenfri variant på en klassisk chocolate chip cookie där vi har ersatt vetemjölet med majsstärkelse. Krispig utan på och härligt seg inuti. En riktig favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g mörk choklad, hackad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl majsstärkelse
  • ¾ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mörka choklad, pellets

Gör så här:

Gör så här:

Smält smör och choklad tillsammans. Tillsätt sockret och blanda tills sockret smält. Låt svalna något. Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör ner chokladpellets. Smeten blir ganska lös. Låt smeten stå i kyl 20-30 min. Sätt ugnen på 175°. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Platta ev ut dem något. Grädda i mitten av ugnen 13-15 min. Låt kallna på galler. Servera kakorna med kall mjölk.

Näringsvärden, per styck exkl serveringsförslag

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem