Glutenfri chocolate chip cookie

Glutenfri chocolate chip cookie

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

En glutenfri variant på en klassisk chocolate chip cookie där vi har ersatt vetemjölet med majsstärkelse. Krispig utan på och härligt seg inuti. En riktig favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g mörk choklad, hackad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl majsstärkelse
  • ¾ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mörka choklad, pellets

Gör så här:

Gör så här:

Smält smör och choklad tillsammans. Tillsätt sockret och blanda tills sockret smält. Låt svalna något. Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör ner chokladpellets. Smeten blir ganska lös. Låt smeten stå i kyl 20-30 min. Sätt ugnen på 175°. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Platta ev ut dem något. Grädda i mitten av ugnen 13-15 min. Låt kallna på galler. Servera kakorna med kall mjölk.

Näringsvärden, per styck exkl serveringsförslag

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem