Glutenfria cookies

Glutenfria cookies

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Cookies med mandelmjöl som får smak av kakao, vit choklad och pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 dl hackad vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mandelmjöl och kakao med bikarbonat och salt. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner vit choklad och pistagenötter i bollarna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.. Dra direkt av från plåten.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem