Chokladkakor

Chokladkakor

40 min Fika
Lämplig för frysning
Ljuvliga och lättbakade chokladkakor med havregryn och bitar av hackad choklad i smeten. Underbart knapriga och med extra fyllig smak av choklad. Ta fram dem till fikat eller barnkalaset - de här chokladkakorna uppskattas av alla! Allra godast är det att njuta av dessa nybakade chokladkakor tillsammans med ett glas iskall mjölk!
https://www.arla.se/recept/chokladkakor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa smör, socker, sirap och kakao poröst med elvisp. Rör ner ägg, salt, vaniljsocker och havregryn.
  • Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Hacka chokladen och blanda ner.
  • Klicka ut 40 st klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Rulla ihop till bollar och platta till. Strö över lite flingsalt och grädda chokladkakorna i mitten av ugnen 10 – 12 min
  • Njut av dessa chokladkakor med ett glas iskall mjölk.
Klart!

Ingredienser

200 g
Rårörsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Kakao
½ dl
Ägg
2
Salt
½ tsk
Havregryn
4 dl
Vetemjöl
3 dl
Bikarbonat
1 tsk
Mörk choklad
150 g
Flingsalt