Chokladkakor

Chokladkakor

40 min Fika
Ljuvliga och lättbakade chokladkakor med havregryn och bitar av hackad choklad i smeten. Underbart knapriga och med extra fyllig smak av choklad. Ta fram dem till fikat eller barnkalaset - de här chokladkakorna uppskattas av alla! Allra godast är det att njuta av dessa nybakade chokladkakor tillsammans med ett glas iskall mjölk!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladkakor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa smör, socker, sirap och kakao poröst med elvisp. Rör ner ägg, salt, vaniljsocker och havregryn.
  • Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Hacka chokladen och blanda ner.
  • Klicka ut 40 st klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Rulla ihop till bollar och platta till. Strö över lite flingsalt och grädda chokladkakorna i mitten av ugnen 10 – 12 min
  • Njut av dessa chokladkakor med ett glas iskall mjölk.
Klart!

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
200 g
Rårörsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Kakao
½ dl
Ägg
2
Salt
½ tsk
Havregryn
4 dl
Vetemjöl
3 dl
Bikarbonat
1 tsk
Mörk choklad
150 g
Flingsalt