
Chocolate chip cookies
45 min
Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, skiva upp och grädda när det kommer spontanbesök!
Ingredienser
Receptet gäller för 18 st
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- ½ tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna ut i smeten.
- Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen.
- Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio kakor på varje plåt.
- Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt kakorna kallna på plåten.
Tips:
Hacka 100 g nötter och rör ner samtidigt med mjölet. Använd de nötter som du tycker bäst om eller blanda flera sorter.
Byt ut smöret mot 1 dl smör-&rapsolja som du blandar direkt med de övriga ingredienserna. Då slipper du smälta smöret först.
Näringsvärden, per st
- Energi: 90 kcal
- Protein: 2 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 5 g
Tips:
Hacka 100 g nötter och rör ner samtidigt med mjölet. Använd de nötter som du tycker bäst om eller blanda flera sorter.
Byt ut smöret mot 1 dl smör-&rapsolja som du blandar direkt med de övriga ingredienserna. Då slipper du smälta smöret först.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut