Cookies

Cookies

Grundrecept på cookies med knapriga kanter och mjukseg mitten. Ät dem nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk.
Betyg (52 st)

Mitt betyg:

Cookies

Grundrecept på cookies med knapriga kanter och mjukseg mitten. Ät dem nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 20 st

  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 100 g hackad mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop allt socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl med bikarbonat, salt och hackad choklad. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Dra av direkt från plåten.

Tips:

Bake off! Forma 20 bollar av degen och frys in. När du sedan behöver nygräddade kakor, ta fram bollarna, låt dem tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper och grädda enligt receptet.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck exkl mjölk

  • Energi: 185 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Protein: 2 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.