Salted chocolate chip cookies

Salted chocolate chip cookies

45 min
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Chocolate chip cookies är en favoritkaka som är oemotståndligt god. Flingsaltet lyfter smakerna ytterligare och ger karaktär till kakan. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, skiva upp och grädda när det kommer spontanbesök!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/salted-chocolate-chip-cookies/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör, socker och farinsocker på hög hastighet tills det är pösigt. Tillsätt ägg och vanilj, blanda väl.
  • Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd försiktigt ner i smörblandningen tills allt är blandat. Rör ner chokladen.
  • Rulla ca 18 bollar. Lägg dem med mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
  • Låt kakorna vila plåtarna några minuter och lägg sedan över på galler för att svalna. Strö över en nypa salt.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 5 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
1½ dl
Mörkt muscovadosocker
1½ dl
Ägg
1
Vaniljpulver
½ tsk
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
½ tsk
Salt
½ tsk
Grovhackad mörk choklad
225 g
Flingsalt