Har du fått mer äpplen än du hinner äta? Då har du kommit rätt! Här tipsar vi om olika sätt du kan ta vara på äpplena från trädgården.
1. Frysa äpplen
Frys in dina äpplen så har du ett lager inför höstens bakning. Skala och skär upp äpplena i skivor eller klyftor, lägg ut dem på ett bakplåtspapper i ett lager och frys in. Då kan du sedan frysa in dem tillsammans i till exempel fryspåsar utan att de klibbar ihop.
2. Förvara äpplen
Äpplen från trädgården går att förvara under hela hösten och vintern. Välj bara ut de finaste och oskadade äpplena för lagring och hantera dem varsamt. Linda gärna in dem, i till exempel tidningspapper, och förvara i en kartong på en mörk och sval plats, som en jordkällare. Den ultimata temperaturen är runt 3-5 grader, men tänk på att de inte tål frost. Sedan kan du njuta av dina äpplen hela vintern!
3. Torka äpplen
Gör goda, torkade äppelskivor att äta som de är, eller använd i bakning! Här berättar vi hur du bär dig åt.
4. Gör eget äppelmos
Ett givet sätt att ta hand om sina äpplen är såklart att göra äppelmos. Det är lätt att göra och passar till (nästan) allt!
5. Baka!
Äppelpajer, kakor, muffins, bullar – det finns oändligt med goda bakverk att göra med dina äpplen. Frys in dina bakverk så har du till hösten och vinterns fikastunder!