Följ våra tips och utgå från vårt bästa våffelrecept nedan, så har du riktigt goda, frasiga våfflor på nolltid!
1. Maxa fraset
Ett knep för att få till extra frasiga och luftiga våfflor är att låta smeten vila en stund innan gräddning, då får bakpulvret tid att svälla lite. Du kan även testa att hälla i lite bubbelvatten. Preppa gärna genom att göra smeten dagen innan och låt stå i kylen över natten.
Glöm inte våffeldagen den 25 mars!
Men varför firar vi egentligen våfflan denna dag? Därför firar vi våffeldagen!!
2. Förvara våfflorna i ugnen
Du behöver aldrig äta en mjuk våffla igen. Förvara dem i ugnen på låg värme fram till servering så håller de sig frasiga längre!
3. Sätt guldkant med brynt smör
Tillsätt lite brynt smör i smeten så får våfflorna en karamellig smak som blir gudomligt gott!
4. Fluffa upp med grädde
Vispad grädde är inte bara ett gott tillbehör. Klicka i lite i smeten så blir våfflorna extra goda och fluffiga.
5. Vispa försiktigt
Vispar du våffelsmeten för länge så kan våfflorna bli mindre frasiga. Vispa bara precis till ingredienserna gått ihop.