Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Hjortronsylt
Hjortronsylt
50 min
Går att frysa
•
Kommentarer
Hemgjord hjortronsylt är en klassiker på nygräddade våfflor med lättvispad grädde eller serverad varm med vaniljglass. Den är även underbart god till varm brieost.
Andra liknande recept
Potatisvåffla
(37)
30 min
Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron
(10)
Budget
1 tim 20 min
Vaniljpaj med bär
(120)
10 min
Hjortrondröm
(29)
45 min
Hjortrontårta
(61)
Fler recept
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rensa de färska bären. Häll socker och bär i en kastrull. Sätt på locket och låt stå 30 min.
Värm försiktigt upp hjortronen och sjud ca 5 min. Ta från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Förvara sylten svalt.
Klart!
Näringsvärden, per dl
Energi:
191 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
43 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Hjortron, färska eller frysta
500 g
Syltsocker eller strösocker
3 dl
Andra liknande recept
Potatisvåffla
(37)
30 min
Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron
(10)
Budget
1 tim 20 min
Vaniljpaj med bär
(120)
10 min
Hjortrondröm
(29)
45 min
Hjortrontårta
(61)
1 tim
Mandelgröt med hjortronsylt och rostad mandelmassa
(3)
10 min
Smoothie med ingefära och hjortron
(14)
Budget
1 tim 45 min
Mandelmusslor med saffran
(101)
Budget
45 min
Pannkakor
(13093)
45 min
Våfflor
(6532)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum