Brynt smör

Brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

När smör bryns får det en nötig smak. Vispa hela tiden så att mjölksockret och proteinet inte bränner fast.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 125°. Ta av från värmen och häll över i en bunke eller kyl kastrullen snabbt i vattenbad.

Tips:

Allt av det brynta smöret ska användas och inget hälls bort.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1455 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 164 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem