Slökokare, riskokare och tryckkokare är tre prylar som får matlagningen att gå som en dans.
Slow cooker eller slökokare
Med en slökokare kan du laga mat när du är på jobbet. Det är en elektrisk gryta där maten kokas sakta på max 100 grader. Den passar för grytor, soppor, långkokt kött och annan mat som ska sjudas långsamt. Har ofta timer.
Riskokare
Mät upp vatten och ris på kvällen innan, eller på morgonen, och kom hem från jobbet till nykokt ångande ris. Riset blir perfekt varje gång och kan stå kvar i riskokaren på låg eftervärme. en tryckkokare och blir mört och saftigt. Fryst kött kan kokas direkt.
Tryckkokare
Stor kastrull där maten kokus under tryck. Kött som tar en timme att koka i vanliga fall går på 20 minuter i en tryckkokare. Potatis till mos kan kokas på fem minuter. Det går också snabbt att göra soppa.
Recepttips!
Här är vårt goda recept på klassisk boeuf bourguignon!