Broccoligratäng med ost och småtomater

Broccoligratäng med ost och småtomater

45 min Huvudrätt
Färgglad och mättande middag som alla gillar. Broccolin kan bytas ut mot t ex blomkål.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Dela broccolin i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Dela tomaterna
  • Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Fördela broccolin och tomaterna i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Skala moroten. Riv eller strimla morot och vitkål. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Servera gratängen med råkostsalladen och bröd.
Klart!
Tips:

Tunt skivad chark eller resterna från söndagssteken passar bra till för dig som inte vill äta helvego. Om du serverar kött till räcker gratängen till 6 personer eller matlåda till nästa dag.

Energi:

535 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Broccoli
250 g
Körsbärstomater
125 g
Ägg
3
250 g
2 dl
4 dl
Hackad färsk timjan
½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Morot
1
Vitkål
100 g
Paprika
1
Surdegsbaguette
1