Broccoligratäng med ost och småtomater

Broccoligratäng med ost och småtomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Färgglad och mättande middag som alla gillar. Broccolin kan bytas ut mot t ex blomkål.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 morot
  • 100 g vitkål
  • 1 paprika
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Dela broccolin i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Dela tomaterna. Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Fördela broccolin och tomaterna i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Skala moroten. Riv eller strimla morot och vitkål. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Servera gratängen med råkostsalladen och bröd.

Tips:

Tunt skivad chark eller resterna från söndagssteken passar bra till för dig som inte vill äta helvego. Om du serverar kött till räcker gratängen till 6 personer eller matlåda till nästa dag.

Näringsvärden, per port inkl sallad o bröd

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem