Blomkål i airfryer

Blomkål i airfryer

30 min Buffé Förrätt
Att rosta blomkål i airfryer är riktigt smidigt. Blomkålen blir både saftig och smakrik med den hårt rostade ytan. Servera den med en het harissayoghurt och rostade sesamfrön. Garenera med dillvippor. Detta är en riktigt läcker förrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkal-i-airfryer/

Gör så här

  • Ta bort bladen från blomkålen, spara gärna de små och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
  • Skala och finhacka vitlöken. Blanda med smör-&rapsolja.
  • Skär blomkålen i 4 bitar. Pensla blomkålen med vitlöksoljan. Lägg blomkålen i airfryern och strö över salt.
  • Tillaga på 200° tills blomkålen fått fin färg, ca 15 min. Vänd på den några gånger under tiden.
  • Rör ihop yoghurt med limeskal, limesaft, harissa och honung. Smaka av med salt.
  • Bred ut harissayoghurten på en stor tallrik eller på fyra mindre. Lägg på den rostade blomkålen och toppa med blomkålsblad, sesamfrön och dill.
Klart!
Energi:

118 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Litet blomkålshuvud
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Harissayoghurt:
2 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Harissa
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Till servering:
Rostade sesamfrön
4 msk
Dillvippor