Tempura är en japansk maträtt där grönsaker, skaldjur eller svamp paneras i en luftig smet och friteras krispig i olja. Prova att panera och fritera bitar av vitost.
Blanda majsstärkelse, vetemjöl och bakpulver i en rymlig bunke. Rör ner hälften av vätskan och rör till en jämn smet.
Tillsätt resten av vätskan och ägget och vispa ihop till en lös smet.
Hetta upp neutral olja till 180° i en rymlig kastrull.
Vänd ner grönsaker i frityrsmeten och fritera dem i omgångar tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Tips på grönsaker: blomkål, broccoli, sparris, lökringar, zucchini.
Klart!
Tempura serveras ofta med dipsåsen tentsuyu. Koka upp ¾ dl vatten, ev 1 tsk dashipulver (japansk fiskbuljong), ½ dl japansk soja och 1 msk socker och låt svalna helt.