Blomkålsris

Blomkålsris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

15 min

Blomkålsris är ett supersnabbt och gott tillbehör till grytor, sallader eller som topping på en soppa. Variera genom att smaksätta med färska örter, vitlök eller andra favoritkryddor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  2. Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt blomkålen och fortsätt steka ytterligare 2 min.
  3. Blanda ner persilja och citronsaft. Strö över flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Andra goda förslag