Blomkålsris

Blomkålsris

Betyg

(2 st)

15 min

Blomkålsris är ett supersnabbt och gott tillbehör till grytor, sallader eller som topping på en soppa. Variera genom att smaksätta med färska örter, vitlök eller andra favoritkryddor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • pressad saft av ½ citron
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt blomkålen och fortsätt steka ytterligare 2 min. Blanda ner persilja och citronsaft. Strö över flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem