Blomkålsris - Recept | Arla
Blomkålsris

Blomkålsris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

15 min

Blomkålsris är ett supersnabbt och gott tillbehör till grytor, sallader eller som topping på en soppa. Variera genom att smaksätta med färska örter, vitlök eller andra favoritkryddor.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt blomkålen och fortsätt steka ytterligare 2 min. Blanda ner persilja och citronsaft. Strö över flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut