Blomkålsris

Blomkålsris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

15 min

Blomkålsris är ett supersnabbt och gott tillbehör till grytor, sallader eller som topping på en soppa. Variera genom att smaksätta med färska örter, vitlök eller andra favoritkryddor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • pressad saft av ½ citroner
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt blomkålen och fortsätt steka ytterligare 2 min. Blanda ner persilja och citronsaft. Strö över flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem