Variation på blomkål med löjrom
45 min
Förrätt
•
En oväntad trio blir festlig förrätt. Överraska dina gäster med rostad blomkål, len blomkålscrème och löjrom. Supergott! Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
|
Blomkål
|
500 g |
|---|
|
Olivolja
|
1 tsk |
|---|---|
|
Stött fänkålsfrön
|
1 tsk |
|
Gul lök
|
½ |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
|
Löjrom
|
100 g |
|---|---|
|
Färsk körvel
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg rommen i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut rommen.
Näringsvärden, per port
Energi:
150 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 25,2 % | 9,3 g |
| Fett: | 59,1 % | 10 g |
| Kolhydrater: | 15,7 % | 5,8 g |