Variation på blomkål med löjrom
45 min
Förrätt
•

En oväntad trio blir festlig förrätt. Överraska dina gäster med rostad blomkål, len blomkålscrème och löjrom. Supergott! Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
Blomkål
|
500 g |
---|
Olivolja
|
1 tsk |
---|---|
Stött fänkålsfrön
|
1 tsk |
Gul lök
|
½ |
---|---|
1 dl | |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt och peppar
|
Löjrom
|
100 g |
---|---|
Färsk körvel
|
Gör så här
Lägg rommen i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut rommen.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
155 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 11 g |

