Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Klassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rårakor på rotfrukter:

Picklad blomkål:

  • ½ blomkålshuvuden ca 250 g
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Skala och riv potatis, morot och palsternacka. Blanda med potatismjöl och salt. Stek små rårakor i smör, ca 2 min på varje sida.

Skär blomkålen i små bitar, ca 1x1 cm stora. Blanda ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner blomkålen i lagen och låt dra minst 2 tim. Häll av blomkålen och vänd ner dillen innan servering.

Toppa varje råraka med en klick yoghurt, picklad blomkål. Servera med varmrökt lax.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem