Stroganoff på skinka

Stroganoff på skinka

Betyg

(1 st)

En variant på allas favorit-stroganoff, här med skinka istället för korv. Lägg in lite extra gurka när du ändå gör en lag, gott till köttbullar eller på leverpastejmacka!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Såsen:

Picklad gurka:

  • 1 gurka
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 3 dl ris

Gör så här:

Gör så här:

Picklad gurka:

Skiva gurkan tunt. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner gurkan i lagen och låt stå minst 1 tim.

Sätt ugnen på 100°. Lägg tomaterna på en plåt, spraya över smör-&rapsolja, låt stå i ugnen 1- 1½ tim.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs skinka, lök tomatpuré, senap och sambal i smör i en gryta. Häll över vatten. Låt sjuda ca 45 min. Tillsätt syrad grädde och låt koka ca 10 min och salta. Servera stroganoffen med ris, picklad gurka och ugnsbakade tomater.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem