Stroganoff på skinka

Stroganoff på skinka

2 tim
En variant på allas favorit-stroganoff, här med skinka istället för korv. Lägg in lite extra gurka när du ändå gör en lag, gott till köttbullar eller på leverpastejmacka!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/stroganoff-pa-skinka/

Gör så här

Tillbehör:
  • Skiva gurkan tunt. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner gurkan i lagen och låt stå minst 1 tim.
  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft. Lägg tomaterna på en plåt, ringla över smör-&rapsolja, låt stå i ugnen 1- 1½ tim.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla skinkan. Skala och skiva löken.
  • Fräs skinka, lök tomatpuré, senap och sambal oelek i smör-&rapsolja i en gryta. Salta och häll över vatten. Låt sjuda ca 45 min.
  • Tillsätt syrad grädde och låt koka ca 10 min.
  • Servera stroganoffen med ris, picklad gurka och ugnsbakade tomater.
Klart!

Ingredienser

Färsk skinka
500 g
Gul lök
1
Tomatpuré
1½ msk
Grovkornig dijonsenap
1½ msk
Sambal oelek
1 msk
1 msk
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
2 dl
Salt
½ tsk
Tillbehör:
Gurka
1
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Cocktailtomater
1 ask
Ris
3 dl