Årets Kock | Arla
Finalister Årets Kock 2017

Årets Kock 2017 Stolt huvudsponsor

Grattis Johan Backeus, Årets kock 2017!

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. För guldmedaljören innebär den prestigefyllda titeln att i princip alla dörrar inom den svenska gastronomin öppnas på vid gavel.

– Vinnaren av Årets Kock är den bästa av de bästa och har möjlighet att nå så långt de vill med en titel i bagaget, konstarera Gunilla Blomqvist, Arla Foodservice.

Utvecklar matlandet Sverige

Som presentatör är Arla den sponsor som satsar mest på Årets Kock. Och på tal om tid, så har Arla varit med sedan starten. Något vi är mycket stolta över. Eftersom Arla Foods har varit med från början har vi byggt upp en lång relation med kockeliten. Något som även kommer våra kunder till del. Vi tar till exempel hjälp av vinnarna av Årets Kock i vår produktutveckling och vi samarbetar med tidigare vinnare som är med och utvecklar recept för både konsumenter och storkök.

– Årets Kock stärker matkulturen i Sverige på bred front och det är tydligt att kockyrkets status har höjts generellt sedan tävlingen startade, säger Gunilla Blomqvist.

Föreningen Årets Kock, som samlar vinnarna, anlitas ofta vid prestigefyllda evenemang och har till exempel hand om Nobelmiddagen. De medverkar också vid Arla Guldko och gör gästspel i skolor och storkök.

– Vi ser det överallt. På skolor, äldreboenden, pizzerior och snabbmatsställen jobbar duktiga och stolta kockar som gör ett fantastiskt jobb. Det är roligt att Arla har varit med och drivit den här utvecklingen, säger Gunilla Blomqvist.

Finalister Årets Kock 2017

  • Johan Backeus (vinnare), Aveqia, Stockholm
  • Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
  • Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
  • Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
  • Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla 
  • Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
  • Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
  • Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm

Allt om Årets Kock 2017 och Jimmi Erikssons – Årets kock 2016 – vinnarresa hittar ni på Arlas Kundportal. 

Johan Backeus är Årets Kock 2017

Johan Backeus är Årets Kock 2017!