Sorbet

Sorbet

Betyg

(0 st)

Sorbet är lättare och friskare än vanlig glass och görs oftast på frukt eller bär. Prova dig fram till din egen favoritsmak och blanda gärna ner färska kryddor som mynta eller basilika också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gröna äpplen
  • 1 gelatinblad
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur och tärna äpplena. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten minst 5 min. Koka upp vatten och socker, lägg i äppelbitarna och gelatinbladet. Låt dra ca 30 min. Mixa till en slät smet. Kör smeten i glassmaskin eller ställ i frysen minst 3 tim och rör om med jämna mellanrum.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem