Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äppeltoppar:

  • 2 äpplen
  • saft av ½ citroner
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna. Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev. av med citronsaft. Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om. Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn vid 200°, 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar. Servera dem ljumma i den frusna soppan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem