Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar - Recept | Arla
Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

En frisk och läskande fruktsoppa som blir knaprigt god av äppeltoppar.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äppeltoppar:

  • 2 äpplen
  • saft av ½ citron
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Gör så här

Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna. Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev. av med citronsaft. Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om. Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn vid 200°, 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar. Servera dem ljumma i den frusna soppan.

Skriv ut

Källa: