Hallonsorbet
Nytt

Hallonsorbet

60+ min Efterrätt
En underbart krämig hallonsorbet är svårslaget en riktigt varm sommardag! Den är lätt allt göra, men för allra bästa resultat behöver du ha en glassmaskin. Toppa gärna den alldeles nykörda hallonsorben med färska bär och njut!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonsorbet/

Gör så här

  • Koka upp hallon, lönnsirap, vatten och socker i en kastrull.
  • Mixa slätt och tillsätt citronsaft. Låt svalna.
  • Kör hallonsorben i glassmaskin till önskad konsistens.
  • Förvara det som inte går åt väl inplastat i frysen.
Klart!
Energi:

150 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Frysta hallon
500 g
Lönnsirap
1 dl
Vatten
1 dl
Strösocker
1½ dl
Färskpressad citronsaft
½ dl