Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Hallonsherbet
Hallonsherbet
45 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Denna friska hallonsherbet har mycket smak av hallon. Servera den till efterrätt på buffén eller efter en god middag, gärna med några färska hallon på toppen.
Andra liknande recept
60+ min
Semifreddo
(4)
1 tim
Rocky road de luxe
(47)
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(40)
Budget
Saffransglass
(4)
60+ min
Färskostglass med inkokta äpplen och champagne
(5)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i en kastrull med vatten och socker.
Koka i 2 min, låt kallna helt. Ta upp vaniljstången.
Mixa hallonen med sockerlag och vänd ner gräddfilen.
Kör till en tjock sherbet i glassmaskin eller frys smeten i en bunke.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
210 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
27 g
Fett:
9 g
Ingredienser
Vaniljstång
1
Vatten
1 dl
Strösocker
1 dl
Hallon
250 g
Arla® gräddfil
3 dl
Andra liknande recept
60+ min
Semifreddo
(4)
1 tim
Rocky road de luxe
(47)
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(40)
Budget
Saffransglass
(4)
60+ min
Färskostglass med inkokta äpplen och champagne
(5)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(205)
Hjortronparfait
(5)
15 min
Marängsviss med jordgubb och vanilj
(32)
60+ min
Chokladfondant med hallon och yoghurtglass
(27)
5 min
Glass på minuten
(111)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum