Glassbomb med sorbet

Glassbomb med sorbet

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(147 st)

Överraska med en magnifik final, vårt recept på glassbomb i choklad är fylld med solgul mangosorbet. Glassbomb ser riktigt proffsigt ut men är enkelt att få snyggt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

  • 1 liter mangosorbet

Garnering:

  • färsk mynta
  • färska färska fikon

Gör så här

Gör så här

Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med mynta och fikon.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag