Glassbomb med sorbet

Glassbomb med sorbet

3 tim 20 min
Efterrätt
Överraska med en magnifik final, vårt recept på glassbomb i choklad är fylld med solgul mangosorbet. Glassbomb ser riktigt proffsigt ut men är enkelt att få snyggt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glassbomb-med-sorbet/

Gör så här

  • Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
  • Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna.
  • Frys glassen 1-2 timmar.
  • Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre.
  • Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  • Garnera med mynta och fikon.
Klart!

Ingredienser

Äggulor
4
Florsocker
1 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
4 dl
Fyllning:
Mangosorbet
1 liter
Garnering:
Färsk mynta
Färska färska fikon