Äppelsorbet

Äppelsorbet

60+ min Efterrätt
Sorbet är lättare och friskare än vanlig glass och görs oftast på frukt eller bär. Här med äpplen. Prova dig fram till din egen favoritsmak och blanda gärna ner färska kryddor som mynta eller basilika också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelsorbet/

Gör så här

  • Kärna ur och tärna äpplena.
  • Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten minst 5 min.
  • Koka upp vatten och socker, lägg i äppelbitarna och gelatinbladet. Låt dra ca 30 min.
  • Mixa till en slät smet. Kör smeten i glassmaskin eller ställ i frysen minst 3 tim och rör om med jämna mellanrum.
Klart!
Energi:

150 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Gröna äpplen
2
Gelatinblad
1
Strösocker
1½ dl
Vatten
4 dl