Glassandwich

Glassandwich

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Gör våra goda chokladkakor som du fyller med glass - lätt som en plätt! Denna glassandwich kan förberedas och förvaras i frysen tills du får oväntat besök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 1 dl Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao
  • ½ krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter

Fyllning

  • 1 liter glass eller sorbet

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör-&rapsolja, farinsocker och ägg i en bunke. Rör ner salt, kakao, vaniljpulver och bakpulver blandat med mjölet. Hacka choklad och nötter grovt och rör ner. Klicka ut smeten till 24 kakor på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Baka i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kallna. Lägg ihop kakorna två och två med glass eller sorbet emellan. Förvara i frys. Ta fram ca 10 min innan servering.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem