Hallon- och yoghurtkrans
3 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•
En vacker dessert med frasig maräng och frisk yoghurtsorbet. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera med sorbet och hallon när det är dags att servera.
Ingredienser
Marängbotten:
|
Äggvitor
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Hallon puré
|
2 msk |
|
Frystorkade hallon
|
½ dl |
Hallon- och yoghurtsorbet:
| 5 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Hallon puré
|
5 dl |
|
Honung
|
½ dl |
|
Urskrapad vaniljstång
|
½ |
Servering:
| 2 dl | |
|
Färska hallon
|
125 g |
|
Frystorkade hallon
|
1 msk |
|
Maränger
|
20 |
Gör så här
Marängkrans:
Hallon- och yoghurtsorbet:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
297 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 5,5 % | 4 g |
| Fett: | 39,3 % | 13,2 g |
| Kolhydrater: | 55,2 % | 40,4 g |