Hallon- och yoghurtkrans
3 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•

En vacker dessert med frasig maräng och frisk yoghurtsorbet. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera med sorbet och hallon när det är dags att servera.
Ingredienser
Marängbotten:
Äggvitor
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Hallon puré
|
2 msk |
Frystorkade hallon
|
½ dl |
Hallon- och yoghurtsorbet:
5 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Hallon puré
|
5 dl |
Honung
|
½ dl |
Urskrapad vaniljstång
|
½ |
Servering:
2 dl | |
Färska hallon
|
125 g |
Frystorkade hallon
|
1 msk |
Maränger
|
20 |
Gör så här
Marängkrans:
Hallon- och yoghurtsorbet:
Montering:
Näringsvärden, per port
Energi:
310 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 13 g |

