Hallon- och yoghurtkrans

Hallon- och yoghurtkrans

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

60+ min

En vacker dessert med frasig maräng och frisk yoghurtsorbet. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera med sorbet och hallon när det är dags att servera.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Marängbotten:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk hallon puré
  • ½ dl frystorkade hallon

Hallon- och yoghurtsorbet:

Servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk frystorkade hallon
  • 20 maränger

Gör så här

Gör så här

Marängkrans:

Sätt ugnen på 90°. Blanda äggvita och socker i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills sockret har smält, ca 60°. Häll blandningen i en köksmaskin och vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner hallonpuré och frystorkade hallon. Bred eller spritsa ut ¾ av smeten till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa minimaränger av resterande smet. Grädda mitt i ugnen på 90° ca 3 tim.

Hallon- och yoghurtsorbet:

Mixa yoghurt med socker, hallonpuré, honung och vaniljfrön. Kyl väl. Kör sorbeten i glassmaskin och ställ i frys fram till servering.

Montering:

Låt sorbeten stå i kyl ca 20 min. Vispa grädden. Lägg ut kulor av sorbeten på marängkransen. Toppa med grädde, färska och frystorkade hallon och minimaränger.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut