Sherbet på rabarber och jordgubbar

Sherbet på rabarber och jordgubbar

Efterrätt
En sherbet är en sorbet men med mjölk i receptet. Vår sherbet smakar av syrliga rabarber, söta jordgubbar och en skvätt likör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarber--och-jordgubbssorbet/

Gör så här

  • Skär rabarbern i bitar. Koka den med socker och honung 5–10 min till simmig konsistens. Låt kallna.
  • Mixa rabarber och jordgubbar till en slät smet. Rör i mjölk och ev likör.
  • Kör i glassmaskin till krämig konsistens.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Rabarber
250 g
Strösocker
1½ dl
Flytande honung
1 msk
Jordgubbar
100 g
4 dl
Citruslikör, t ex Cointreau
ev 1 msk