Sherbet på rabarber och jordgubbar

Sherbet på rabarber och jordgubbar

Betyg

(7 st)

En sherbet är en sorbet men med mjölk i receptet. Vår sherbet smakar av syrliga rabarber, söta jordgubbar och en skvätt likör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g jordgubbar
  • 4 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • ev 1 msk citruslikör, t ex Cointreau

Gör så här:

Gör så här:

Skär rabarbern i bitar. Koka den med socker och honung 5–10 min till simmig konsistens. Låt kallna. Mixa rabarber och jordgubbar till en slät smet. Rör i mjölk och ev likör. Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem